flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Баранівський районний суд Житомирської області нагадує про необхідність подання присяжними електронної декларації

29 січня 2024, 16:07

 

Баранівський районний суд Житомирської області повідомляє, що згідно підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 ЗУ «Про запобігання корупції» присяжний є суб’єктом на якого поширюється дія цього Закону. За нормами ст.45 Закону, особи уповноваженні на виконання функцій держави, зокрема присяжні (за умови виконання ними обов’язків у суді протягом року), зобов’язані щорічно до 1 квітня подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ, яким відновлено  декларування та функції НАЗК. Щорічну декларацію за 2021-2022 роки необхідно подати до 31 січня 2024 року.

Звертаємо увагу на те, що умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб’єктом декларування – у статті 366² та 366 ³ Кримінального кодексу України.